venerdì 21 novembre 2008

Viorel Badea i-a vizitat pe copiii români din spitalul Meyer- Florenta ( Italia)


Viorel Badea i-a vizitat pe copiii români din spitalul Meyer- Florenta ( Italia)
Miercuri, 19 noiembrie, Viorel Badea, candidatul PD-L la Senatul României pentru colegiul Europa- Asia, a vizitat comunităţile de români din Florenţa, Prato, Pistoia şi Siena.
La Prato, Viorel Badea s-a întâlnit cu întreprinzătorii români din oraş şi i-a vizitat pe conaţionalii noştri chiar la locul lor de muncă: în fabrici, depozite sau la magazine cu specific românesc.
Apoi, candidatul PD-L la Senat a vorbit cu parohul comunităţii romano catolice din Prato, Don Pavel. Parohia catolică românească din Prato este foarte numeroasă, fiind alcătuită din peste 200 de familii.
Punctul culminant al vizitei lui Viorel Badea în Toscana a fost constituit de vizita la spitalul de copii din Florenţa, Nuovo Ospedale Pediatrico Meyer. Aici, delegaţia românească, alcătuită din membrii PD-L Prato şi condusă de Viorel Badea, a împărţit cadouri celor cinci copii români internaţi în spital.
"A fost o vizită cu adevărat emoţionantă, am putut să vedem zâmbetele pe feţele copiilor care au primit câte un mic cadou, doctorii şi directorul secţiei de spital ne-au întâmpinat foarte bine şi ne-au arătat cum a fost modernizat spitalul", a declarat Stefan Stănăşel, om de afaceri român stabilit la Prato şi preşedinte al filialei locale a Partidului Democrat-Liberal.
"Românii de aici au multe probleme, mulţi mi-au mărturisit că ar vrea să se întoarcă în ţară. Pe de altă parte, am putut constata că majoritatea dintre ei sunt bine integraţi, aşa cum am observat şi la Spitalul Meyer", a spus Viorel Badea în timpul vizitei sale în Toscana.
Comunitatea de români din Florenţa şi Prato este alcătuită din peste 35.000 de conaţionali cu reşedinţă.

Nessun commento:

Posta un commento