sabato 22 novembre 2008

Viorel Badea, doua ore de talk show pe postul national Canale Italia

Azi, 22 noiembrie, Viorel Badea a participat la emisiunea "Notizie Oggi", talk show matinal al postului national TV Canale Italia.

Dezbaterea televizata a durat doua ore, timp in care telespectatorii au putut interveni in direct cu intrabari adresate invitatilor.

Ultima parte a emisiunii, cu cea mai mare audienta, a fost aproape in intregime dedicata discutiilor cu Viorel Badea pe tema romanilor care traiesc in Peninsula.
Intrabat de o telespectatoare romanca ce clasa politica va veni la putere in tara dupa alegerile din 30 noiembrie, Viorel Badea a spus:"Romanii din strainatate isi vor alege pentru prima oara reprezentantii in Parlamentul tarii. Deci ei sunt cei care vor decide ce clasa politica vor. Alegatorii trebuie sa inteleaga faptul ca soarta propriilor familii e in mana lor, ei sunt stapanii sistemului democratic si nu sclavii politicienilor."
Moderatorul dezbaterii, Gianluca Versace, l-a intrebat pe Viorel Badea daca in Romania mai exista sustinatori ai fostului regim Ceausescu. "Din pacate da, pentru ca mare parte din clasa politica ce a condus Romania dupa 1989 provine din aceeasi radacina comunista. De aceea noi, Partidul Liberal Democrat, mizam pe importanta reinnoirii clasei politice. De aceea, la alegerile din noiembrie am ales sa prezentam candidati tineri. Peste 80% au sub 45 de ani".
Viorel Badea a vorbit apoi despre numeroasele probleme ale romanilor din Peninsula: "Am parcurs 6500 de km in 5 zile in Peninsula si am vorbit cu sute de oameni. Au aceleasi probleme. Ar vrea sa se intoarca acasa, dar nu gasesc conditiile necesare. Noi avem datoria sa incercam sa le oferim acele conditii pentru care s-ar putea intoarce, sa le pregatim o casa frumoasa. Aproape 50% din romanii de aici lucreaza total sau partial la negru, iar romanii sunt primele victime printre imigranti, ale accidentelor de munca pe santiere. Este o responsabilitate a institutiilor romane si italiene sa schimbe situatia. Cine munceste, are dreptul la demnitatea unui contract si la un salariu pe masura muncii sale".

Nessun commento:

Posta un commento