venerdì 7 novembre 2008

Alaturi de Alex Eniache, victima unui act de rasism la Acilia

Viorel Badea, candidatul PDL pentru Senatul Romaniei in colegiul Europa Asia, este alaturi de Alexandru Eniache, victima unui gest condamnabil de rasism langa Roma

Alexandru, patronul magazinului de produse romanesti Minimarket La Alex la Acilia, a fost prima victima a erorii comise de o parte din Presa din Peninsula, care a anuntat miercuri ca autorul unui teribilului accident rutier ar fi un cetatean roman. In noaptea de miercuri spre joi, magazinul domnului Eniache a fost tinta unui atac xenofob. O mana necunoscuta a scris "Bastardi" la intrarea in magazin si a desenat o zvastica. Apoi a incercat sa incendieze localul cu o sticla Molotov.

"Cei care au comis acest gest impotriva lui Alexandru Eniache si, indirect, asupra comunitatii de romani din Acilia, trebuie sa fie identificati si pedepsiti. Majoritatea romanilor din Italia sunt cetateni cinstiti si trebuie sa fie tratati asemenea celorlalti cetateni europeni. In cursul vizitei mele la Roma, ma voi deplasa personal la Acilia pentru a putea vedea consecintele actului xenofob. Autoritatile romane trebuie sa vegheze si sa dea garantii pentru cetatenii romani aflati peste granite, luand o pozitie ferma atunci cand au loc asemenea evenimente. Totodata solicit, pe aceasta cale, autoritatilor italiene, sa dea dovada de fermitate si operativitate in solutionarea acestui caz. ", a declarat Viorel Badea, aflat in campanie la Chisinau.

Nessun commento:

Posta un commento