mercoledì 12 novembre 2008

Lansarea candidaturii lui Viorel Badea la Chisinau in presa

Jurnalul Moldova:

Cetăţenii români din R. Moldova îşi vor putea alege în două săptămâni propriul reprezentant în Parlamentul de la Bucureşti. Potrivit noii legislaţii electorale din România, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, în Parlamentul de la Bucureşti pot fi aleşi şi reprezentanţi ai românilor de peste hotare. Primii doi candidaţi pentru aceste funcţii şi-au prezentat, astăzi, la Chişinău, programele electorale. Eugen Tomac şi Viorel Badea, membri ai Partidului Democrat Liberal din România, au fost prezentaţi publicului de la Chişinău de primarul capitalei Dorin Chirtoacă care a anunţat că Partidul Liberal din R. Moldova, al cărui vicepreşedinte este, susţine cele două candidaturi înaintate de PDL.

Video complet: http://www.jurnaltv.md/?article=1003

Rgnpress: http://www.rgnpress.ro/Politic/Eugen-Tomac-si-Viorel-Badea-isi-lanseaza-programul-electoral-in-Basarabia.html

Unimedia.md:
( cu foto si fragmente discurs): http://unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=8212

Protv Moldova
( cu video): http://www.protv.md/stiri/politic/incepe-campania-pentru-senatul-romaniei.html

Timpul: Candidaţii PD-L s-au lansat la Chişinău: „Cetăţenie pentru toţi basarabenii"


Candidatul în Colegiul uninominal Europa de Est-Asia pentru funcţia de deputat în Parlamentul României, Eugen Tomac, şi-a prezentat, ieri, la Chişinău, într-o conferinţă de presă, programul său electoral. Consilierul prezidenţial pentru problemele românilor de pretutindeni a fost susţinut de o serie de oameni politici de vază din România şi R. Moldova, cum sunt Gheorge Fluture, vicepreşedinte PD-L, europarlamentarul PD-L Maria Petre, Nicolae Popa, secretarul Consiliului Mondial Român, Elena Băsescu, preşedinta organizaţiei de Tineret a PD-L, primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă şi foştii deţinuţi politici de la Tiraspol, Alexandru Leşco şi Tudor Popa. Viorel Badea, candidatul PD-L pentru funcţia de senator în Colegiul Europa-Asia, a spus că el şi Tomac sunt „persoanele competente să gestioneze problemele românilor de pretutindeni". În programul lor electoral, cei doi promit facilitarea procesului de acordare a cetăţeniei române şi eliminarea vizelor pentru românii aflaţi în afara graniţelor. Eugen Tomac a afirmat că este susţinut deocamdată de Partidul Liberal din RM. Dorin Chirtoacă a declarat că ambii candidaţi „ne vor ajuta ca toţi românii din R. Moldova să obţină cetăţenie română". Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe basarabeni să voteze candidaţii PD-L, iar Viorel Badea şi-a exprimat regretul că în RM vor există doar cinci secţii de votare amplasate la Consulatul şi Ambasada României de la Chişinău.

www.bzi.ro ( Buna ziua, Iasi): fragmente:


"Acesta l-a propus din oficiu pe consilierul prezidential Eugen Tomac, basarabean de origine, in colegiul Europa de Est si Asia pentru alegerile in Camera Deputatilor si pe Viorel Badea, diplomat de profesie, in colegiul Europa-Asia pentru alegerile in Senat. Elementul forte al democrat-liberalilor este ca cei doi candidati au venit sub stindardul presedintelui Basescu, dar si avand sprijinul Partidului Liberal din Republica Moldova al lui Ghimpu-Chirtoaca. Presedintele Basescu are o buna faima intre romanii basarabeni pentru luarile lui de atitudine, transante si curajoase, referitoare la soarta Basarabiei si a basarabenilor, la viitorul lor obligatoriu european. Si Partidul Liberal este pe un trend de crestere in simpatiile electoratului basarabean, in special dupa alegerile din 2007, cand vice-presedintele acestui partid, Dorin Chirtoaca, a fost ales primar general al municipiului Chisinau si este vazut drept simbolul Schimbarii din primavara viitoare. Este greu de estimat cine va invinge personal in alegerile din 30 noiembrie. Candidatii sunt demni si au in spate forte de sustinere redutabile. Usor de estimat este castigul general ce va marca apropierea dintre cele doua state romanesti si integrarea lor politico-sociala graduala. Faptul in sine va insemna o incurajare a fortelor ce isi doresc si lupta pentru emanciparea Republicii Moldova, pentru Schimbarea ei la fata. O intreaga iarna ne mai desparte de acest eveniment. Speram sa fie ultima care ne desparte. Valeriu SAHARNEANU - CHISINAU

Agerpres ( Foto rompres): http://foto.rompres.ro/index.php?i=2953624

Nessun commento:

Posta un commento